Természetes gyógyír a gyomorfekélyre

gyomorfekély

A stresszes életmód, az egészségtelen étkezési szokások, dohányzás, alkoholfogyasztás hosszú távon jelentősen károsíthatják a szervezetünket. A gyomor különösen megsínyli az egészségtelen életmódot, így akár gyomorhurut, majd gyomorfekély is kialakulhat.

Gyomorfekélyről akkor beszélünk, ha gyomorfalat borító nyálkahártya megsérül és ez a megszakadás legalább 5 mm kiterjedésű. A gyomorsav ilyenkor közvetlenül a gyomorfallal érintkezik, ami maró, égető érzéssel jár. További tünetei a puffadás, fokozott nyáltermelődés, (véres) hányás, rosszullét, felső hasi területen jelentkező fájdalom – különösen étkezés után.

A betegséget okozhatják a fent említett étkezési, életmódbeli szokások, de bizonyos esetekben gyógyszerek mellékhatásaként is kialakulhat. Leggyakoribb felelőse a Helicobacter pylori, mely baktériumot a lakosság közel fele hordozza, de csak 10-15%-nál okoz problémát.

A gyomorfekélyt diagnosztizálni gyomortükrözéssel lehet, mely során szájon át a gyomorba vezetnek egy szondát és megállapítják van-e fekély, illetve hol helyezkedik el. Kezelése antibiotikumokkal történik, melyek megszűntetik a fertőzést. Súlyos esetben műtétre is sor kerülhet, hogy a gyomorvérzést megakadályozzák.

A gyomorhurut és gyomorfekély gyógyítható, de még könnyebben megelőzhető! Természetes étrendkiegészítő a gyomorbántalmak megelőzésére a Híoszi masticha, mely a görög Híosz szigetén élő pisztáciafák gyantája. A masticha gyulladáscsökkentő, gyógyhatású és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, alkalmazható megelőzésre és antibiotikum-kúra utáni helyreállításra egyaránt. Segíthet komoly megbetegedések, akár gyomorrák megelőzésében is.

Figyelem! Valódi, teljesen eredeti és megbízható híoszi masticha Magyarországon csak a Masticha shopban kapható hivatalosan. A Shopban találhat probiotikummal dúsított masticha étrendkiegészítőket, otthon elvégezhető Helicobacter tesztet, valamint masticha tartalmú rágógumit és fogkrémet is a megfelelő szájhigiéné természetes fenntartására – a masticha ugyanis elsősegély a szájüregi fertőzésekre is.

Ismerje meg Ön is a természet által adott csodaszerek egyikét, a Híoszi mastichát!