Egy remek hétvége a német fővárosban

berlini városnézés

A Challenge Hungary immár 23 éve szervezi meg ügyfeleinek álmai utazását. Legyen szó egzotikus utazásról,tengerparti nyaralásról vagy egy luxus hajóútról, ránk számíthat.

Városlátogatások megszervezésében is állunk rendelkezésére.

Egy berlini hétvége repülővel például ideális családi program, de emlékezetes és remek kiruccanás lehet barátokkal is. Amennyiben az utazás csupán pár napos, érdemes minden nap másik útvonalat bejárni, így többet láthatunk a városból. Berlin egyik különlegessége, hogy nincs igazi központja, a szó klasszikus értelmében. Mindegyik városnegyed egy különálló városként funkcionál gyakorlatilag, saját, egyedi hangulattal és saját központtal. Ugyan a Potsdamer Platz újjáépült a város egyesülése után, ide mégis leginkább turisták járnak, az igazi élet nem itt zajlik.

Egy berlini városlátogatás alkalmával érdemes Welcome Cardot váltani, ebből létezik egynapostól hatnaposig többféle. Különböző kedvezményeket biztosít sok étteremben, múzeumban, városnézésen, kiállításon és színházban, és jár mellé várostérkép és kis tájékoztató füzet is. Emellé ingyenes tömegközlekedést is biztosít.

A berlini tömegközlekedés igen magas színvonalú, segítségével gyakorlatilag bárhová eljuthatunk a városban, amennyiben egy kis séta nincs ellenünkre. A sínek gyakorlatilag behálózzák a várost. A menetrend szerint közlekedő buszok egy része emeletes, aminek felső szintjén utazva még nagyobb élmény a városnézés. Berlin egy része elektromobilokkal is bejárható, de a Spreén is különleges élmény hajózni.

Számtalan élmény vár Berlinben, rengeteg látványossággal az olyan híres építményeken kívül is, mint például a Brandenburgi kapu. Ha szeretsz vásárolni, az utóbbi években teljesen megújult és megszépült Friedrich Strasse a könnyen a kedvenc helyed lehet.

Egy berlini hétvége repülővel nem csupán a nyári szezonban lehet remek ötlet, mivel a város minden évszakban csodálatos, emellett mindig másik arcát mutatja.