Hívjon azonnal, ha csőtörésre utaló jeleket tapasztal!

csőtörés

A csőtörés sajnos gyakorlatilag bárhol és bármikor előfordulhat, és ha valami, akkor ez olyasmi, ami azonnali segítséget igényel.

Éppen ezért a legjobb, ha ilyenkor rendelkezik egy-két telefonszámmal, amiket baj esetén bármikor felhívhat. Cégünk éjjel-nappal áll rendelkezésére, és mi garantáltan gyorsan és olcsón megoldjuk a problémát, legyen az bármekkora mértékű is, amennyiben a csőtörés Budapest területén, illetve hatvan kilométeres körzetében történik.

Bár egy csőtörés kétségkívül nagy probléma, és időnként igen látványos is, hiszen képes elárasztani akár a fél lakást, nem minden esetben nyilvánvaló, hogy ezzel van dolgunk.

Vannak azonban jelek, amik egyértelműen erre mutatnak. Ha például csöpög a csap, ami akkor sem múlik el hosszabb időre, ha meghúzzuk a csatlakozásokat vagy tömítéseket cserélünk, az általában csőtörésre utal. Árulkodó jel lehet még a gyanús beázás, vizes folt a falon, vagy akár a plafonon. Ha a csapban a megszokottnál alacsonyabb a víznyomás, az lehet átmeneti probléma a szolgáltató részéről, azonban ha hosszabb ideig tart, az utalhat arra, hogy a víz valahol elfolyik. Ha a törött cső nem okoz közvetlen, könnyen észrevehető kárt, a víz észrevétlenül folyik el, és bizony előfordulhat, hogy csak a szokásosnál jelentősen magasabb vízszámla árulja el, hogy baj van.

A csőtörés egyik legkellemetlenebb tünete, ha a lakásban megmagyarázhatatlan csatornaszag terjeng, illetve az udvaron a talaj egy része indokolatlanul sáros és süppedős lesz. Ha a lakás párás, és erős penészedést figyelünk meg, a legtöbben elsőre az elégtelen szigetelésre gondolnak, mivel ez valóban gyakoribb, viszont ezeket a csőtörés is okozhatja, mivel értelemszerűen magasabb lesz a levegő nedvességtartalma, ha a víz szabadon folyik a csövek mentén.

Ha bekövetkezik a baj, van néhány dolog, amit mindenképpen el kell még végezni a szerelő kiérkezése előtt, például mielőbb zárjuk el a vizet, mielőtt még több folyik el feleslegesen, potenciálisan nagyon komoly károkat okozva otthonunkban. A biztonság kedvéért a bojlert, illetve az áramot is érdemes lekapcsolni.

Bár ismertek vagyunk arról, hogy fix árakon dolgozunk, a csőtörés árak nagy szórást mutatnak a körülményektől függően, hiszen nincsen két egyforma eset. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy milyen anyagokra, alkatrészekre, illetve mekkora fokú beavatkozásra van szükség, és hogy a munka milyen hosszúságú lesz. Továbbá ha szükség van például burkolásra és falfestésre is, a munkadíj értelemszerűen magasabb lesz. Éppen ezért a pontos, fix árat csak akkor tudjuk megmondani, ha alaposan felmértük a problémát.