A legszebb csokrok és koszorúk Budapesten

sírcsokor

Hogy méltóképpen búcsúzhassunk el szeretteinktől vagy ismerőseinktől, a temetési szertartásnak tökéletesnek kell lennie, aminek elengedhetetlen részét képezik a koszorúk is.

Ez nagyon régi szokásnak számít, már az ókori görögök is készítettek koszorúkat mirtuszból vagy örökzöld ágakból a temetésekre évezredekkel ezelőtt. Ez a szokás a rómaiak korában is ismert maradt, azonban a középkorban a virágcsokrok és koszorúk a többi „földi hívsággal” együtt a háttérbe szorultak.

A reneszánsz óta ismét elterjedtek, és mára elmaradhatatlannak számítanak.

Manapság számos különböző típus létezik, és elképesztő a változatosság ezen felül is, az adott fajtákon belül.

Cégünk fő profilja a sírcsokor és koszorú készítés budapesti temetésekre. A legnépszerűbbnek az álló koszorúk számítanak. Ezeket többnyire családtagok szokták rendelni, és a temetési szertartás központi elemének számít, már csak jelentős mérete miatt is, ami hetven centiméternél mindig nagyobb, de gyakran eléri a másfél méteres nagyságot is.

A görög koszorúk némileg újdonságnak számítanak még, alakjuk igen változatos, léteznek ovális és szögletes kivitelekben is. Rendkívül szép és látványos megjelenésükhöz magasabb ár társul, mivel elkészítése is jelentősen hosszabb ideig tart, mint más típusú koszorúkat. Emiatt a megrendelést is korábban kell rájuk leadni. A görög koszorúk is a fekvő koszorúk csoportjába tartoznak. Fekvő koszorúkat leggyakrabban barátok és az elhunyt távolabbi rokonai készíttetnek. Jellemzően kisebbek az álló koszorúknál, és többnyire 16-20 szál virágból állnak.

Úszókoszorúkat is készítünk, ezekről tudni kell, hogy hajós temetéseken használatosak, és általában a belsejébe kerül az urna.

A vízbe engedés után még sokáig jelzi az urna helyét a vízben.

Koszorúink és sírcsokraink telefonon és online is megrendelhetőek, ami talán némileg megkönnyíti a temetéshez kapcsolódó teendők intézését. A budapesti temetőkbe és templomokba ingyenesen ki is szállítjuk rendelését.