Környezetbarát tisztítás szemcseszórással

homokfúvás

Kőfelületek, fém, beton- és fafelületek tisztítására alkalmazott technológia a homokfúvás, mely az egyik legrégebbi szemcseszórásos módszer.

Felváltotta a fáradtságos kézi csiszolást, ezáltal nagyban megkönnyítve például egy síremlék, kerítés, szobor, kőfal vagy téglafal letisztítását, mohátlanítását. Bár az elnevezés maradt a régi – a homok szó szerepel benne – ma már főként mesterséges anyagokat használnak:üveggyöngyöt, szén-salakot, réz salakot,szilícium-karbid szemcséket.

A Rapid Metal természetes eredetű szemcsékkel is dolgozik, úgy mint kvarchomok, bazaltzúzalék, homok, csonthéjas gyümölcsmagok zúzaléka. Cégünk száraz és vizes homokfúvó berendezéssel is rendelkezik, és a felsorolt anyagok szinte mindegyikével végez tisztítást mérlegelve, hogy az adott feladatra melyik a legjobb szemcsés anyag.

Egy gépjármű karosszéria fényezés előtti csiszolásakor például oda kell figyelni, hogy a lemez ne deformálódjon a hő hatására. A homokfúvás egyik legnagyobb előnye, hogy nem hagy hátra semmilyen vegyi anyagot, ami a későbbi felületkezelést befolyásolná,hanem egy jól tapadó érdes, natúr felületet eredményez.

Kiválóan alkalmas festékrétegek, graffiti eltávolítására, vagy útburkolati jelek, felfestések eltávolítására.

Kő és tégla felületek estében a homokfúvás eltünteti a gyakori kültéri szennyeződéseket (kosz, korom, szmogfüst, mohásodás). Mindemellett dekorációs célokra sem utolsó, nagyon jól használható antikolásra. Ilyenkor a fa felületet addig szórjuk, amíg megfelelő antik hatást nem érünk el. Alkalmazható padlón, ajtókon, ablakkereteken, lépcsőkön, tartó gerendákon, fa bútorokon stb.

A Rapid Metal szolgáltatásai országszerte elérhetők, hiszen mobil homokfúvással foglalkozunk. Keressen minket!