A nőiesség örök alap ruhadarabja: a harisnya

női harisnya

A harisnyanadrágok története a reneszánsz korba nyúlik vissza, ám akkor még jellemzően nem nők viselték.

Fiatal velencei férfiak kezdték hordani a selyemből készült, élénk színű, a lábszárra szorosan simuló nadrágot rövid zekéjük alatt. A modern harisnyák már az 1900-as években jelentek meg, azóta pedig alap darabjai és divatos kiegészítői a női ruhatáraknak. Ma kuriózumnak számít egy selyemharisnya, közel 80 éve azonban pont ezt váltotta fel a mai nejlonharisnyák gyártása. Az új anyagot azonnal megszerették a nők, olyannyira, hogy a gyár alig tudott lépést tartani a kereslettel.

A 80-as, 90-es években a női nadrágok terjedésével és a divat fellazulásával a harisnyák valamelyest háttérbe szorultak, ám napjainkban újra virágkorukat élik – gondoljunk csak a cicanadrágok, avagy leggingsek térhódítására, ami szintén egyfajta harisnya. Sosem volt még ennyire sokszínű a választék, mint ma.

A Harisnya Outlet kínálatában alkalmi és hétköznapi Conte harisnyanadrágokat, combfixeket, zoknikat és leggingseket találsz a klasszikus, natúr színűektől a merész mintásakig.

Ha különleges alkalomra készülsz, válassz fényes, gyémántragyogású, esetleg különleges csipkés vagy más fantázia harisnyát. Télen sem kell lemondanod a nőiességről! Mesés vastag harisnyáink megvédenek a hidegtől, mégis ugyanolyan csinos leszel bennük, mint a vékonyabb modellekben.

Ne feledd: mintás ruhához egyszínű harisnya passzol, egyszínű ruhát viszont érdemes feldobnod egy mintás harisnyával. Alakformáló és plus size harisnya kollekcióinkból mindenki megtalálja az alkatának megfelelőt, hiszen a nőies stílus nem méret kérdése! Válogass kedvedre outletünkből!