Fontos a körültekintés felmondáskor is

A Monster karrierportálon nem csupán az ország legjobb állásait , hanem olvasnivalót és különböző cikkeket is találsz a munka világából, továbbá álláskeresésben segítséget nyújtó tippeket és trükköket is olvashatsz.

A felmondás az egyik ilyen témakör, amit nem érdemes félvállról venni, és jó minél többet tudni róla.

Ha bármilyen okból is állást szeretnénk váltani, és a felmondásunk tervezgetjük, körültekintően kell eljárnunk, különösen figyelembe véve a tényt, hogy a kicsi piac következtében van rá esély, hogy a következő munkahelyünkön régi kollégáinkkal újra találkozunk, továbbá a személyes hírneve mindenkinek fontos.

Mint megannyi más dolognak, a felmondásnak is megvannak a maga szabályai; a felmondás csak abban az esetben érvényes, ha azt írásban adjuk át, illetve előtte egyeztessünk felettesünkkel. Ez jó alkalom köszönetet mondani az eddigi közös munka lehetőségéért illetve a megszerzett tudásért és tapasztalatokért.

Ne kényelmesedjünk el, a felmondási idő alatt is dolgozzunk épp úgy, mint eddig, továbbá lelkiismeretesen tanítsuk be utódunk.

Nem érdemes a volt munkahelyünket és kollégáinkat nyilvánosan kritizálnunk, mert ez rólunk is rossz képet fest és könnyen visszafelé sülhet el. A legjobb, ha pozitív hangulatban válunk el, így kapcsolati hálónk sem sérül.