A jó szakmai önéletrajz megírása

Régen és most is nagy figyelmet igényel a szakmai önéletrajz gondos megírása.

Igyekeznünk kell, hogy megszerezzük a kiválasztott munkakört, hisz a jövőnk múlhat rajta. Honlapunk átlapozásával, sok hasznos információt kap az adott témáról. A szakmai önéletrajz több részből áll. A terjedelme ne legyen se rövid, se hosszú maximum két oldal.

Több forma létezik, de a legtöbbször használt formában pontokba szedve és időrendi sorrendben jegyzeteljük az iskolai végzettséget, munkatapasztalatot, nyelvtudást, számítógépes ismereteket befejezésül írjunk a hobbinkról.

Ne kockáztassuk meg azt, hogy nem valós dolgokat foglalunk bele a szakmai önéletrajzunkba.

Gyorsan kideríthető az igazság, hazugsággal indítunk akkor bizalmatlanul állnak már hozzánk, így elveszítjük hitelességünket. Pár perces beszélgetés után tökéletesen kivehető például a nyelvtudásunk képzettségi szintje. Többek között nagyon fontos, hogy ne vétsünk helyesírási hibát, mert az nem tüntet fel minket jó szemmel. Érdemes átnézetni valakivel vagy egy program segítségével ellenőrizni azt.

Amit a szakmai önéletrajzba nem kell szót ejtenünk a családi állapotról és gyermekekről, ezt a témát ráérünk megvitatni személyesen.

Töltsd fel a szakmai önéletrajzodat hozzánk és adj esélyt a szerencsének. Lényegesen több munkaadó látogat minket, ezért minden lehetőséged megvan rá, hogy kiválasztanak és állásinterjúra invitálnak. Bízunk benne, hogy oldalunk segítséget nyújtott önnek és legközelebb is minket választ kiegészíteni a tudását.