Ne hanyagolja el a vízlágyítást!

Agrovíz vízlágyító ár

Az Agrovíz Kft. többek között háztartási vízlágyító berendezések forgalmazásával, beszerelésével, garanciális beüzemelésével, javításával és karbantartásával foglalkozik immár évek óta.

A víz lágyítása azért fontos, mert Magyarország legnagyobb részén kemény a víz, ami a csövekben, illetve a vízzel működő háztartási gépekben lassan, de biztosan vízkőréteget hoz létre, ami korai meghibásodásokhoz vezet.

De mitől lesz a víz kemény?

A víz keménysége attól függ, hogy mennyi ásványi anyag található benne feloldva; ezek az ásványok leggyakrabban a kalcium és a magnézium.

A kemény víz nem csupán a mosógépeknek vagy bojlereknek árt, de egészségünkre is káros.

Ez elsőre talán meglepően hangzik, hiszen a magnézium és a kalcium fontos nyomelemeknek számítanak, azonban tudni kell, hogy ezek nem olyan szerves nyomelemek, mint amik például az ételekben találhatóak, hanem szervetlenek. Emiatt az emberi szervezet nem tudja lebontani és felhasználni, így ezek az ásványok felhalmozódnak a különböző szervekben, csontokban és a keringési rendszerben, különböző betegségeket okozva. Számos kutatás szerint a kemény víz miatt felhalmozódó szulfátok és kloridok összefüggésben vannak különböző csont- és érrendszeri betegségekkel és veseproblémákkal is.

A kemény víz mindezek mellett a bőrt kiszárítja, és a hajat is fénytelenné teszi. A rendszeres, kemény vízzel történő fürdés és zuhanyzás következtében nem ritka a száraz, feszülő bőr, és a kellemetlen viszketés. A csövekben és háztartási eszközökben lerakódott vízkő nem csak azok élettartamát csökkenti, de ideális táptalaj a különböző gombák és baktériumok elszaporodására is. A vízlágyító árak hamar megtérülnek, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi pénzt spórol meg csupán azon, hogy nem kell javíttatnia a vízkő által tönkretett háztartási gépeket. Emellett nem elhanyagolható a megspórolt idő, munka és tisztítószer mennyisége sem, amit egyébként a kemény víz hatásainak kiküszöbölésére fordítanánk. Az egészség pedig nyilván felbecsülhetetlen, ami minden pénzt megér.

Cégünk elsősorban BlueSoft típusú berendezésekkel dolgozik, számos különböző fajtával. Ezek között nem könnyű eligazodni, azonban szakértő munkatársainkra mindig számíthat, akik készséggel segítenek kiválasztani az Ön számára ideális típust. Forduljon hozzánk bizalommal!