Nyerő sorozatok az Sfilmen

the walking dead

A koronavírus következtében bevezetett korlátozások számtalan negatívummal, lemondással és veszteséggel járnak, azonban ha mindenképpen próbáljuk a helyzetet valamennyire pozitívan szemlélni, rá kell jönnünk, hogy számos dologra van most elég idő, amire korábban, a rohanó mindennapokban nem volt. Végre van idő a hobbikra, a korábbinál sokkal több időt tölthetünk a családdal, és végignézhetünk olyan sorozatokat is, amikre mindig is kíváncsiak voltunk, de azok hossza miatt sohasem kezdtünk bele.

A The Walking Dead sorozat épp ilyen.

A 2010-ben indult sorozat nem csupán a kritikusok tetszését nyerte el, óriási közönségsiker is lett, sok éve tartó, folyamatos milliós nézettséggel, így nem csoda, hogy az elmúlt tíz évben eddig 146 epizód készült, sőt, már az is biztosra vehető, hogy jövőre érkezik a tizenegyedik évad.

A The Walking Dead sorozat első ránézésre egy zombis túlélőhorror, azonban valójában sokkal inkább egy fizikailag és pszichológiailag egyaránt brutális karakterdráma, ahol az élőhalottaknál az emberek sokkal veszélyesebbek hőseinkre.

A karakterek közötti kapcsolatok sokkal nagyobb szerepet kapnak az ijesztgetéseknél, miközben az akciósorozatok kedvelőnek sem okoz csalódást a sorozat.

A The Walking Dead sorozat a 2010 körül tomboló zombis filmes hullám egyik legismertebb és legnépszerűbb darabja, miközben a sorozatban szereplő lényeket sohasem hívják zombiknak, ez a kifejezés a TWD világában ismeretlen. A mai értelemben vett zombis filmek George A. Romeronak köszönhetőek, aki Az élőhalottak éjszakája című horrorjával megteremtette a műfajt 1968-ban. Zombis filmek léteztek korábban is, például A fehér zombi Lugosi Béla főszereplésével, azonban ezekben a zombik még vudu mágia által irányított emberek voltak.

Természetesen a The Walking Dead sorozat sem maradhat ki az Sfilm.hu filmes adatbázisából. Megtalálhatod többek között a különböző évadok előzeteseit, közösségi oldalas és imdb-s adatlapját és még a speciális epizódokat is. Láthatod a The WalkingDeadhez hasonló sorozatokat is, ha további néznivalót keresnél a témában. A The Walking Dead sorozat partnereinknek köszönhetően online is megnézhető, illetve letölthető, azonban ez nem a mi szolgáltatásunk, így a részek minőségéért nem vállalunk felelősséget.