Hosszútávú megoldás az uszodai páramentesítésre

páramnetesítő

Vannak olyan helyek, ahol nagy területen állandó, speciális gépi páramentesítésre van szükség. Ilyenek lehetnek a könyvtárak, autószalonok, kiállítótermek, gyárak és más terek.

Természetesen leginkább uszodákban, élmény- és wellnessfürdőkben, beltéri medencék helyiségeiben találkozhatunk ilyen páramentesítő készülékekkel.

Ahol beltéri medence van, ott fokozottan kell ügyelni a környezet épségének megőrzésére, ugyanis a magas páratartalom miatti penészesedés sok gondot okozhat.

Ha a relatív páratartalom tartósan 75% felett van, akkor károsodhat az épület szerkezete is. A relatív páratartalom azt mutatja meg, hogy mennyire telített a levegő, és milyen közel van a harmatponthoz, vagyis ahhoz a ponthoz, amikortól kondenzvíz képződik.Különböző hőmérsékletű levegő különböző mennyiségű nedvességet tud felvenni, a telítettség tehát erre vonatkozik.

A magas páratartalom miatt a falakról, plafonokról elkezdhet mállani a vakolat, ami nem csak esztétikailag előnytelen, hanem a vendégek meg is sérülhetnek egy-egy leeső darabtól. A lecsapódott párában megtalálhatók a medencék fertőtlenítésekor használt vegyszerek is, amelyek, ha az átnedvesedett falakon keresztül elérik az épület vasszerkezetét, akár jelentősen roncsolhatják azt. Ha elhanyagoljuk a problémát, akár végleges károsodásig is eljuthat.

A penészgomba mellett az uszoda vendégeinek komfortérzete sem utolsó szempont. A páramentesítő azért is szükséges, mert bizonyos esetben a vendégek számára már kellemetlen, fullasztó lehet a pára, különösen termálfürdőkben, ahol a hőmérséklet is magasabb.

Az uszodák és fürdők levegőjének páratartalmát mindenképpen gépi megoldással érdemes csökkenteni.

A VízExpert Kft. nagy teljesítményű uszodai páramentesítői hatékonyan szabályozzák a levegő páratartalmát. Kínálatunkban változó kapacitású készülékek szerepelnek, így 30-tól akár 120 négyzetméteres vízfelülethez is talál optimális páramentesítő berendezést. Rendeljen tőlünk és mi vállaljuk a felszerelést, illetve a készülék későbbi szervizelését is. Termékeinkre 3 év garanciát biztosít a gyártó.