Többfunkciós bútorok nem csak kis lakásba

puff

A többfunkciós bútorok, illetve helytakarékos megoldások nem csupán a kis lakásokban hasznosak. A praktikum és a minimalizmus hívei számára bemutatunk néhány esszenciális bútordarabot, amely nem hiányozhat egyetlen ilyen otthonból sem.

Az egyik legpraktikusabb bútordarab a puff. A puffot sokszor alulértékelik, pedig egy igazán sokoldalú berendezési tárgyról van szó. Használhatjuk kiegészítő ülőbútornak, lábtartónak a fotel vagy kanapé elé, dohányzó asztalkának, tárolónak, ugyanakkor dekorációs kiegészítőnek sem utolsó. A nehézkes, robosztus régimódi puffok helyett a modern megoldások már nemcsak esztétikusak, hanem kényelmesek és kis méretük ellenére kifejezetten stabilak is. Nappaliba, hálóba tökéletes kiegészítők.

Szintén a nappalinkban tehet jó szolgálatot egy több részből álló lerakóasztal-család. A DODO Home design bútorai között találsz két- és háromrészes asztal szetteket is, melyeket egymásba csúsztatva a bútor minimális helyet foglal el, viszont ha vendégek jönnek, egy mozdulattal máris több lerakó felületed lesz. Az asztalkák egymásba helyezve is esztétikusak, nem fognak zsúfolt érzetet kelteni.

Egy házban vagy lakásban az előszobába lépve első dolgunk levetni a cipőnket és papucsot húzni. Ha te sem szereted, hogy egyszerre több pár cipő is díszeleg a padlón, választhatsz cipős szekrények, előszoba-komódok közül. Ezek viszont igen nagy helyet elfoglalnak, ezért sokkal optimálisabb és helytakarékosabb egy fiókos vagy tárolós ülőpad beszerzése. Hatalmas előnye, hogy cipőhúzáskor kényelmesen le tudsz ülni, a rekeszeiben pedig rengeteg lábbelit vagy más holmit el tudsz rejteni. Az ülőpadot nem csak a bejárathoz közel használhatod, teheted akár a hálószobában az ágy végébe vagy a nappaliba is.

Végül érdemes kicsit kitérnünk a hálókra is, illetve a több hálószoba hiányára. Ha nincs vendégszobád, mindenképp érdemes egy ággyá alakítható kanapét is szerezned. Tudjuk, hogy tartós alvásra ezek nem a legjobbak, de hidd el: egy-egy éjszakára a felfújható vendégmatracnál százszor kényelmesebb egy kihúzható kanapé.