Amikor két kisbaba is érkezik…

iker bakakocsi

Egy kisbaba születését nagyon sok készülődés, várakozás előzi meg, ráadásul rengeteg dologra van szükség. Hát még ha két baba van úton!

Hatalmas öröm a családban, ha ikrek születnek, ám fel kell készülnötök; egy kisbabával sem könnyű, nektek viszont kétszer annyi dolgotok (és örömötök) lesz.

A kelengyelista bár hosszú, nem kell mindenből kettőt vennetek! Sőt, sok olyan dolog van, amit bőven ráértek a babáknak 6-12 hónapos korban megvenni, így tudtok faragni a kiadásokon. Mivel ikreknél a teljes terhesség inkább 37 és nem 40 hét, nem árt jó előre felkészülni, hogy a szülés közeledtével tudjatok pihenni is – később erre nem igen lesz lehetőségetek.

A felkészülésben sokat segít az ASTI online bababolt, ahonnan kényelmesen beszerezhettek szinte minden szükséges dolgot: ruhákat, bútorokat, babakádat, babakocsit, etetőszéket… Fürdőkádból és járókából elég egy, babakocsiból pedig találtok kétszemélyeseket is.

Az iker vagy testvér babakocsikból alapvetően két típus létezik: egymás melletti vagy egymás mögötti ülésekkel felszerelt. Az egymás melletti üléses iker babakocsi olcsón beszerezhető, könnyen irányítható, viszont nem minden ajtón fér be. Ezzel szemben az egymás mögötti ülőhelyes mindenhova befér, ahova egy szimpla babakocsi is, viszont drágább és jóval nehezebb típus. Az ASTI webáruházban a FreeON iker babakocsi olcsón megvásárolható, ugyanakkor maximálisan megbízható és nagyban megkönnyíti a mindennapjaitokat a két picivel.Egyszerű irányíthatóság, masszív felépítés, minőségi anyag és tartós kivitel jellemzi. A mózeskosárral rendelkező babakocsi roppant hasznos és komfortos, mert segítségével a babákat egyszerre lehet altatni, ringatni, mégsem terheli a derekat.

Nemcsak babakocsiból van kimondottan ikreknek kialakított verzió, hanem például légzésfigyelőből vagy szoptatós párnából is.

A legtöbb termékből viszont vagy elég egy is, vagy duplán kell belőle vásárolnotok. Amiből biztosan kettő fog kelleni: etetőszék, autósülés, kiságy, hordozó (kenguru), kétszer annyi pelenka, bébiétel, törlőkendő és még sorolhatnánk.

A dupla mennyiség ne ijesszen meg benneteket! A tapasztalat azt mutatja, hogy az ikres szülők pont emiatt sokkal megfontoltabban és racionálisabban vásárolnak, kevesebb felesleges holmit vesznek meg. Ha valami ígysem fér a büdzsébe, még mindig kölcsönkérhetitek valakitől vagy beszerezhetitek használtan. Egy a fontos: ne aggódjatok, csodálatos ikres szülők lesztek!