Dobja fel otthonát stílusos szőnyegekkel

szőnyeg kiárúsítás

Ma már bőséges a választék lakásdekorációkból, rengeteg stílus képviselteti magát a lakberendezés piacán csakúgy, mint a divatvilágban.

Kevés olyan dekorációs tárgy van viszont, ami egyben hasznos funkciót is ellát, ráadásul már évszázadok óta használjuk is. Ilyenek a szőnyegek, amik szuperül feldobhatják vagy el is ronthatják egy szoba összképét, ezért fontos jól választani. A Szőnyeg Katalógus webáruházban rendszeresen tartunk szőnyeg kiárusítást, így kedvező áron juthat hozzá modern, igényes és kiváló minőségű darabokhoz.

Sokan azzal érvelnek, hogy a szőnyeg kényes dolog, foltos lesz, lelapulnak a szálai stb.

Nos, ezért lényeges, hogy hova tervezzük vásárolni a szőnyeget, illetve milyen anyagot, színt választunk. A hosszú szálú, világos színű darabok például kerülendők előszobába, étkezőbe, hiszen ezeken a helyeken igencsak koszolódnának. Ide inkább géppel mosható, strapabíró szőnyeget válasszunk,például egy rongyszőnyeget. Hálószobába nyugodtan tehetünk shaggy szőnyeget is, hiszen itt kevésbé használódik el.

A legtöbb vásárló számára az elsődleges szempont a szín és a minta. Két lehetőségünk van: vagy olyat választunk, ami harmonizál a helyiség színeivel és beleolvad a környezetbe, vagy pont az ellenkezőjét, azaz élénk, feltűnő színeket és/vagy mintákat. Persze ez utóbbi esetben is ügyeljünk arra, hogy az összhatás esztétikailag kellemes legyen, ne essünk túlzásokba. Példának okáért lila falhoz ne próbálkozzunk piros szőnyeggel, egy világos bézs szobába viszont tökéletes kiegészítő lehet egy élénkebb vagy egy mélyebb tónusú, de hangsúlyos szőnyeg. A mintákkal körültekintők legyünk, mert ha a falon, esetleg lakástextileken megjelenik egy határozott minta, akkor a szőnyeg lehetőleg egyszínű legyen. Világos színekkel optikailag nagyobbnak tűnik a szoba, ezt a trükköt bevethetjük kisebb alapterületű helyiségeknél.

Mára formák terén is sokat változtak a trendek, a hagyományos szögletes formákon kívül már rengeteg ovális, köralakú, virág alakú vagy egyéb formára vágott szőnyeget kaphatunk. A méretre szintén ügyelni kell, érdemes pontosan lemérni a területet, ahová a szőnyeget készülünk beszerezni, nem csak ránézésre megsaccolni. Ha nem vigyázunk, könnyen lehet, hogy túl nagyot veszünk, az ajtó nyitáskor beleakad a szőnyegbe, az felgyűrődik vagy alászorul. Szintén emiatt lényeges, hogy az anyagvastagságot is figyelembe vegyük!

Mint ahogy azt cikkünk elején is említettük, a szőnyegek egyben használati tárgyak is, nem csak dekorációs elemek.

A megfelelő helyre téve, megfelelő vastagság esetén kiváló hang- és hőszigetelők. Gondoljunk csak a fölöttünk lakó szomszédra, aki papucsbana parkettáján lépked nap mint nap, vagy arra, hogy mennyivel kellemesebb érzés reggel az ágyból kikelve egy puha szőnyegre lépni a hideg padló helyett.

A jól eltalált szőnyeg valósággal öltözteti a szobát, akár egy tökéletesen szabott ruha. Remekül összehangolható más kiegészítőkkel, mint díszpárnákkal, függönyökkel egy stílusos és hangulatos otthon megteremtésekor. Válassza ki Ön is a tökéletes darabot a Szőnyeg Katalógus szőnyeg kiárusításán!