Karotinoidok a sokszínű antioxidánsok

karotin
A karotinoidok olyan antioxidánsok, amelyek a növények színét adják. A karotin adja például a répa sárgáját, a likopin pedig a paradicsomot festi pirosra. A béta-karotin a karotinoidok közül a legismertebb. A szervezet ketté tudja hasítani a béta-karotin-molekulát, hogy kétmolekulányi A-vitamint kapjon.

Az emberi test számára a karotinoidok elengedhetetlenek,

szervezetünk azonban nem tudja előállítani őket, így csak táplálékkal vihetjük be azokat. Naponta 5-9 adag gyümölcs vagy zöldség fogyasztásával fedeznénk a napi szükségletet, ám ez igen nehéz feladat, így érdemes táplálékkiegészítő formájában pótolni a hiányzó mennyiséget.

A Carotenoid Complex egy kapszulája egy optimális adag gyümölcsben vagy zöldségben található karotin mennyiséget tartalmazza.

A karotin a tablettában természetes forrásból származik. A GNLD Carotenoid Complex a béta-karotin mellett még 14 féle karotinoidot tartalmaz, melyre szervezetünknek egyaránt szüksége van. A tablettákhoz tiszta olívaolajat is felhasználtak ezzel segítve a felszívódást, hiszen a karotin zsírban vagy olajokban oldódik.

Tegyen egészségéért karotinoidokkal!

A megfelelő mennyiség rendszeres bevitele segít megelőzni komoly betegségek, akár a rák kialakulását is.

Vélemény, hozzászólás?