A napszemüvegek szemünk egészségét hivatottak megőrizni

Trendmaker napszemüvegek

A napszemüvegről eszünkbe juthat Néró császár, aki zöld színű smaragdot tartott a szeme elé, ha a Napba nézett. Jóval később jelentek meg a kalapokra erősített, színes üveglapok, de az inuitok már évezredekkel ezelőtt szarvasagancsból készített, keskeny nyílással ellátott „napszemüveget” viseltek a hóvakság ellen. A szemüveg mai, száras formáját csak a 18. században kapta, az első színezett lencséjű napszemüveg pedig a 20. század elején készült. Igazán a második világháború idején terjedt el, az amerikai hadsereg segítségével.

Bár a napszemüvegek alapvetően szemünk egészségét hivatottak megőrizni, védenek a káros UV sugárzástól és erős fénytől, ma már gyakran divat szempontjából választjuk ezt a kiegészítőt.

A Trendmaker webáruházban napszemüvegek széles választékát találod.

Világhírű divatházak eredeti darabjait garanciával: Roberto Cavalli, Calvin Klein, Gucci, Karl Lagerfeld, Valentino és még sok más. Női és férfi sportos, hétköznapi és elegáns modellek, sport napszemüvegek széles választékával várunk. Néhány napszemüveg forma és stílus, amit megtalálsz nálunk: macskaszem, pilóta, oversize, retró vastag keretes (fekete és színes is), tükrös vagy strasszal díszített.

Szemüvegeink megbízható, igényes darabok, amelyek évekig hűséges társai lesznek a mindennapjaidnak, vagy kiegészítői egy-egy menő szettnek.

Vélemény, hozzászólás?